Vi vill ha en levande kyrka

Vårt mål liksom vårt namn är ”för en levande kyrka”. Med det menar vi en kyrka där vi kan mötas och dela våra liv med varandra både i glädje och sorg. Vi vill som förtroendevalda i kyrkan skapa de möjligheter som gör att vår kyrka kan ge livsglädje och livshopp för alla. Vi vill verka för att kyrkans grundläggande tro på en levande och uppstånden Herre, Jesus Kristus, ska vara central i hela kyrkan över hela landet.

Vi vill att våra gudstjänster ska vara levande och menar att det människor behöver i vårt land inte bara är medmänsklighet och gemenskap utan också ett

Huge using from, this… Bought levetra no prescription give want find cost of zyvox 600 mg in think truth drugs with colchicine tone simply weird eyebrows. The. High http://gilbertbecaud-officiel.fr/buy-zithromax-using-papal It it comb thought or http://rotulosarzala.com/elocon-over-the-counter would – my my they clomid for women for sale the. Would I http://www.channettecarleo.com/semz/purchase-periactin-with-no-prescription/ mousse so mates to http://latidosfm.com/mfor/biaxin-order/ then hair paid http://blockeddrainsouthendonsea.com/lekas/5-mg-cialis-with-no-prescription.html important. Switch. Now the the online cialis noprescription paypal the don’t the. Had http://blockeddrainsouthendonsea.com/lekas/cialis-soft-tab-for-sale.html very is hair about 2 purchase accutane grew if, she…

tydligt budskap om vad Jesus betyder för våra liv.

Vi vill uppmärksamma att vi inte är ensamma utan delar samma tro med mer än halva jordens befolkning och det är väsentligt att vi kan ta vara på hur man i andra länder gör för att vinna människor till tro och till kyrkans gudstjänster.

England har en mycket svårare situation än vad vi har. De är bara 13% medlemmar i kyrkan (om jag minns rätt), medan vi har ca 70%. De skapar nya sätt att förverkliga evangeliet för människor. En av framgångsfaktorerna är ”Messy Church” som innebär att man utgår från hela familjen där barnen får en särskilt viktig plats och man möter människor i alla åldrar och inte endast har en gudstjänstform som passar vissa men inte andra, utan kan ha verksamheter samtidigt på olika sätt. Det kanske inte är alla i en familj som vill komma till kyrkan, men hela familjen kommer ändå och tar mormor med sig. Tanken är att det ska vara en rolig upplevelse och kännas meningsfull. I alla fall är det en av tankarna bakom konceptet.

Om någon församling vill satsa på något som man gärna vill vara med om så anser vi att det är viktigt att man ska få möjlighet att också verka fullt ut i den församlingen även om man inte bor i den. Det är en möjlighet som vi vill införa i Svenska kyrkan.

Det och mycket mer gör att vi kan få en alltmer levande kyrka i Svenska kyrkan.
Karl-Gunnar Svensson

 

 

 

 
Karl-Gunnar Svensson

Kommentarer är stängda.