Västerås stift - Kristdemokrater för En levande kyrka

Västerås stiftskrets av Kristdemokrater för En levande kyrka

Kristdemokrater för En levande kyrka (KR) vill stärka kyrkans sociala och diakonala insatser, ge ökat utrymme till och uppmuntra frivilliga insatser, hämta kraft till ande, kropp och själ i ett levande gudstjänstliv som bygger tro, hopp, kärlek och gemenskap, samt se en tydligare familjesatsning då dopet är vägen in i kyrkan.

I arbetet för att få mer levande och aktiva församlingar behövs även en förändring av valsystemet så att medlemmarna inte röstar på en viss nomineringsgrupp, utan enbart på personer, oavsett om de nominerats från olika håll.

Vi vill ge plats till de inomkyrkliga rörelserna, som EFS, ELM och laestadianer, och är starkt ekumeniskt inriktade, bland annat genom att försvara den allmänkristna hållningen att äktenskapet är en förening mellan en man och en kvinna, förankrat i skapelseordningen och Bibeln.

Styrelsen 2017

Lennart Sacrédeus Ordförande Lennart Sacrédeus
Gymnasielärare, Mora
Gymnasielärare i Mora och tidigare riksdagsledamot samt tidigare ledamot av Kyrkomötet och Kyrkostyrelsen i Svenska kyrkan.0250-188 01, 0706-30 10 53